8 tips voor een grote familieshoot | Antwerpen

Voor deze familieshoot met veertien personen week ik uit naar de provincie Antwerpen. Na onderling overleg kozen we voor de volgende locatie namelijk: Museum aan de Stroom. Het is een museum in Antwerpen dat vooral bekend staat om de indrukwekkende architectuur, boeiende collecties en een fantastisch panorama op de stad.

De fotoshoot ging van start in Felix pakhuis. Om deze vrolijke en levendige bende op te warmen had ik een leuk spelletje voorzien namelijk: groen licht, rood licht. Met wat improvisatie van de groep maakten we het nog net iets uitdagender door er oranje licht aan toe te voegen. Vertaald betekende groen licht wandelen, oranje licht springen, en rood licht stilstaan. Na de opwarming liepen we verder richting MAS. Wat een prachtig gebouw met zoveel mogelijkheden om toffe beelden te schieten.

Het fotograferen van grotere groepen is niet altijd eenvoudig. Daarom deel ik graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat jullie familieshoot stressvrij en soepel verloopt.

Tips & tricks voor grote groepen

 • De hele familie samen krijgen is al een uitdaging op zich. Als de vastgelegde datum niet kan worden gewijzigd, zorg dan voor een binnen- of overdekte locatie als back-up in geval van regen. Op deze manier kan de shoot gewoon doorgaan.
 • Bij het fotograferen van een grote groep mensen is het mooi als de kleding op elkaar is afgestemd. Daarvoor hoef je er echt niet allemaal exact hetzelfde uit te zien of in dezelfde kleuren gekleed te zijn. Dat is misschien zelfs wel een beetje saai. Kies voor een kleurenpalet met een aantal basiskleuren. Natuurlijke tinten passen mooi bij de sfeer van mijn fotografiestijl. Draag liever geen kleding met drukke patronen, logo’s of felle kleuren.
 • Maak op voorhand een lijstje met de verschillende combinaties, zoals gezinnen, ouders, kinderen, broers en zussen, om ervoor te zorgen dat er geen enkele combinatie wordt vergeten.
 • Geef een vaste persoon de opdracht om de groepsfoto’s te organiseren. Hij of zij weet wie iedereen is en weet welke samenstellingen er zeker niet mogen ontbreken.
 • Neem eerst de ‘verplichte’ foto’s met de kinderen. Jonge kinderen raken al sneller hun geduld kwijt. Nadien kan je nog combinaties vastleggen met de volwassenen.
 • Het voordeel van een grote familieshoot is dat je de kosten kan verdelen door de verschillende gezinnen. Op deze manier ben je goedkoper uit dan wanneer je een shoot boekt voor je eigen gezin.
 • Ga op voorhand eens na wat de parkeermogelijkheden zijn, zeker in drukke steden. Vaak kan je op wandelafstand van de locatie gratis of goedkoper parkeren.
 • Last but not least: geniet van de mooie momenten die je mag en kan delen met mensen waarvan je houdt.

Hieronder deel ik enkele beelden met jullie uit de super leuke fotoshoot!

comments

 1. Paula says:

  Wauw 🥰 Wat schrijf je dat mooi! Leest echt heel fijn weg, en goede tips. En het resultaat is echt heel indrukwekkend, gave schoot!

Plaats jouw reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 © 2024 andries marion

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS