Liefdevolle zussen | De Teut

Annie, de trotse oma van twee prachtige kleindochters, had al een tijdje de wens om een mooie portretfoto van haar twee kleindochters te laten maken. Het kostte wat tijd om een geschikte dag te vinden, gezien de drukke agenda’s van iedereen, maar zoals ze zeggen, uitstel is niet altijd afstel.

Voordat de fotoshoot plaatsvond, besloot ik een bezoekje te brengen aan Annie en haar man, zodat ik een beter idee kon krijgen van wie ik binnenkort voor mijn lens zou hebben. Ik werd warm ontvangen en kreeg zelfs een verfrissend drankje aangeboden. Dit soort momenten zijn voor mij van onschatbare waarde! Ik ben altijd zo nieuwsgierig naar de persoonlijkheden en interesses van mijn modellen. Op die manier kan ik me beter inleven in hun wereld en de fotoshoot zo goed mogelijk afstemmen op hun stijl en voorkeuren.

Op een warme septemberdag was het dan eindelijk zo ver. We besloten om enkele portretfoto’s van de twee zusjes te maken, zodat Annie een foto kon kiezen om te laten vergroten op canvas. Natuurlijk konden we niet anders dan van deze gelegenheid gebruikmaken om ook een foto te maken van de twee kleindochters samen met hun liefhebbende oma.

De zusjes gaven me duidelijk aan wat ze leuk vonden en waar ze zich comfortabel bij voelden, wat voor mij van onschatbare waarde is. Het is voor mij essentieel dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt voordat we aan de fotoshoot beginnen. Als iemand zich niet comfortabel voelt, wachten we gewoon even.

Van jongs af aan kreeg ik vaak te horen van andere mensen dat ik goed kan luisteren zonder te oordelen. Mensen vertelden me vaak dat wanneer ik bij hen was, de onrust in hun lichaam onmiddellijk afnam als ze met een probleem kampten. Deze gave komt natuurlijk goed van pas tijdens fotoshoots. Het draait simpelweg om de vrijheid om onszelf te mogen zijn en om connectie met elkaar te kunnen voelen; dat is de sleutel tot het vastleggen van pure en oprechte foto’s.

comments

Plaats jouw reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 © 2024 andries marion

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS