Doopsel Adam | Sint-Quintinuskerk Zonhoven

Sebastiaan & Stefanie zijn voor mij geen onbekenden meer. In oktober 2021 mocht ik hun onvergetelijke huwelijk vastleggen. Nu twee jaar later mag ik de doop van hun zoontje Adam vereeuwigen. Ik voel mij oprecht vereerd om deze twee belangrijke levensgebeurtenissen bij te mogen wonen.

Een doop fotograferen is en blijft een uitdaging. Het licht in de kerk is vaak heel matig tot zeer slecht. Hierdoor wordt het moeilijker om haarscherpe foto’s te maken. Ik krijg wel eens de volgende vraag: ‘hoe zorg je ervoor dat je geen enkel belangrijk moment mist?’ Bijna altijd doopt de priester het kindje met de snelheid van het licht in het doopvont. Als je dit moment mist, heb je vrijwel de hele doopshoot gemist.

Hoe zorg ik ervoor dat ik momenten als deze niet mis? Ten eerste maak ik foto’s met continue-opnamen. Dat wil zeggen: ononderbroken beelden schieten zolang je de ontspanknop ingedrukt houdt. Ten tweede werk ik met de instelling: “Continu-servo-AF”. Deze instelling gebruik ik voor het fotograferen van bewegende onderwerpen. Wanneer je de sluiterknop half indrukt en jouw onderwerp beweegt, stelt de camera opnieuw scherp. Ik houd mijn camera altijd in de AF-C-autofocusmodus voornamelijk wanneer ik mensen fotografeer. Nu zijn jullie hopelijk weer een beetje wijzer geworden.

Na de viering hebben we vlakbij de kerk op een prachtig vlonderpad nog enkele familiefoto’s geschoten. Natuurlijk mocht een gekke groepsfoto niet ontbreken.

comments

Plaats jouw reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 © 2024 andries marion

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS