La France | Vielle-Saint-Girons

Dit jaar besloten we om er een familievakantie van te maken. Met familie bedoel ik dan: mijn mama, mijn zus, mezelf en niet te vergeten ons hondje Aiko. Na een tijdje rondstruinen op het internet werd Frankrijk onze vakantiebestemming. Frankrijk is het land van wijn, kaas en stokbrood.

Via airbnb huurden we een prachtig houten huis dat gelegen was tussen het bos en de zee. We verbleven in de gemeente Vielle-Saint-Girons. Dit maakt deel uit van het Franse departement Landes.

De eerste ochtend na aankomst gingen mijn zus en ik alvast op verkenning. Het bos was te bereiken via een padje in onze straat. Het was een enorm uitgestrekt gebied met ongelofelijk veel dennenbomen. De zandige ondergrond was bedekt met heide en of varens. Na de wandeling waren onze beentjes gesmeerd voor de rest van de dag.

De eerste twee dagen van onze vakantie waren de weersvoorspellingen op zijn best. Daar hebben we dan ook van geprofiteerd. Na onze wandeling zijn we naar het strand geweest in Vielle-Saint-Girons zelf. Na enkele uurtjes aan het strand te vertoeven, gingen we lekker lunchen met zicht op zee. De tweede dag zijn we naar een bekende badplaats geweest namelijk: Mimizan. Dit was veertig minuten rijden vanaf ons huisje. Als afsluiter van de dag zijn we een ijsje gaan eten in een lokale bar in ons dorpje.

Lac de Léon lag op nauwelijks tien minuten rijden van ons huisje. Het was een prachtig meer waar je even echt tot rust kon komen. Je kon er wandelen, bootje varen, chillen op het strand, vissen,… Wij hebben een mooie wandeling gemaakt rondom het meer. Ik waande mij zelfs even in Thailand. Na het nuttigen van een lekkere pannenkoek gingen we door naar onze volgende locatie. We besloten om naar Moliets-et-Maâ te gaan. Eenmaal daar aangekomen waren we instant verliefd op dit mooie plekje. Het was een gezellig plekje met veel winkeltjes en eetgelegenheden.

San Sebastian is een badplaats gelegen in Spanje. Op ander half uur rijden waren we de Spaanse grens over. Het was een regenachtige dag maar dat lieten we niet aan ons hart komen. Het uitzicht op de bergen en de zee was fenomenaal. De straatjes in de oude binnenstad waren zo gezellig om door te lopen. Shoppen kon er natuurlijk niet aan mankeren. De kofferbak van de wagen was goed gevuld met nieuwe aanwinsten.

Op zondagochtend gingen we de lokale markt bezoeken in Leon. Hier verkochten ze voornamelijk lokale streekproducten. Er hing een fijne en gemoedelijke sfeer. Na de markt zijn we doorgereden naar Courant d’Huchet. Deze rivier verbindt het Lac de Léon met de Atlantische oceaan. Je ziet de rivier uitmonden in de zee. Dit levert een prachtig plaatje op.

De laatste dag van onze vakantie hebben we de stad Mont de Marsan bezocht. Veel sporen uit het verleden zijn nog overduidelijk zichtbaar, zoals bijvoorbeeld torens van de oude vestigingsmuur.De stad organiseert al vanaf de 17de eeuw stierengevechten. Deze gingen door in de Plumaçon Arena. Ondanks de mooie blikvangers van de stad was dit voor mij één van de minder aantrekkelijke steden.

Iedereen kent wel het gezegde: ‘mooie liedjes duren niet lang.’ We hebben samen onvergetelijke herinneringen gemaakt in Frankrijk. Elke reis is uniek en blijft een ervaring voor het leven!

comments

  1. Paula says:

    Dat klinkt als een top vakantie, en wat een super mooie foto’s! Echt prachtig! Wanneer ik je blog lees en je foto’s zie dan wil ik er gewoon naartoe 🥰

  2. Nancy Wouters says:

    Heel mooie foto’s Marion. Dat pakken ze alweer niet meer af 😉

Plaats jouw reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 © 2024 andries marion

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS