Kevin & Julie | Abdij Herkenrode

Kevin & Julie boekten mij een volledige dag in als huwelijksfotograaf. Vanaf het klaarmaken tot en met de openingsdans mocht ik ze op de voet volgen. Niet letterlijk natuurlijk want ik probeer zo discreet en onopvallend mogelijk aanwezig te zijn.

De dag ging rustig van start in het ouderlijke huis van Julie. Zowel Julie als haar bruidsmeisjes kozen ervoor om zich gezellig samen klaar te maken. Om er piekfijn uit te zien was er ook een kapster en een visagiste voorzien. Op hetzelfde moment was mijn second shooter volop kiekjes aan het nemen van de bruidegom die zich klaarmaakte op een andere locatie.

Eénmaal iedereen klaar was verliep de dag in een stroomversnelling en werden we al snel verwacht in de Abdij van Herkenrode te Hasselt. De ceremonie vond daar plaats in een mooie open weide. Aansluitend was het tijd voor de traditionele familie- en vriendenfoto’s. De zus van Julie had de taak op zich genomen om dit in goede banen te leiden. Zo riep ze telkens de namen af van de mensen die aan de beurt waren. Na dit onderdeel volgde de shoot van Kevin & Julie. Nu kon het kersverse bruidspaar even op adem komen en genieten van elkaar.

Niet veel later startte de receptie. De zon scheen nog volop waardoor iedereen buiten kon genieten van een hapje en een drankje. Het verdere verloop van de avond bestond uit het diner, het aansnijden van de taart en de openingsdans. Na de openingsdans zat mijn taak erop maar mijn werkdag nog niet. Als ik thuis aankom berg ik altijd eerst mijn materiaal op en upload ik de foto’s op mijn computer. Dit uit voorzorg zodat ik zeker over een back-up beschik. Als dat gebeurd is kan ik met een gerust hart mijn hoofd op mijn kussen laten zakken en terugblikken op een mooie dag.

comments

Plaats jouw reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 © 2024 andries marion

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS