La Bella Italia | Bari

Een week mochten we vertoeven in het mooie Italië. Mijn zus en ik hadden een weekje Bari geboekt. We hadden een late vlucht vanaf Maastricht. Iets na middernacht landde ons vliegtuig. Van het moment dat we onze bagage hadden, gingen we op zoek naar een taxi. We verbleven in de B&B 200 Rooms and Terrace. Het was een korte nacht omwille van de late aankomst maar ook door de vrij rumoerige stad. De eerste dag gingen we op verkenning in Bari zelf. Iva een medewerkster van de B&B gaf ons heel wat tips mee.

We struinden door winkelstraten en pleintjes totdat we het oude deel van Bari bereikte. De straatjes in het oude gedeelte waren gewoonweg prachtig. Deze straatjes herken je meteen door de oude tegels en de buiten hangende was. Het volgende straatje in Bari is een niet te missen must see: Via delle Orecchiette. Deze vrouwtjes maakten zelf vers gemaakte pasta. Het was leuk om de dames aan het werk te zien en uiteraard steun je ze dan ook door een zakje Orecchiette te kopen. Een beetje hogerop lag er een hoog aangeschreven gelateria. Het ijs was inderdaad overheerlijk. Smullen maar…

Wat je absoluut gezien moet hebben als je in de havenstad van Bari bent is de: Sint-Nicolaasbasiliek. Deze is gewoonweg adembenemend mooi. In de crypte van de basiliek worden de stoffelijke resten van Sint Nicolaas, de bisschop van Myra, bewaard. De heilige Nicolaas is dan ook de beschermheilige van de stad. De basiliek is gebouwd in de romaanse bouwstijl.

Onze B&B had een uitstekende ligging. Het was de perfecte uitvalsbasis om verschillende plaatsen te gaan verkennen. Op een wandelafstand van vijf minuten waren we in het station van Bari. Vandaaruit namen we de trein naar Polignano a Mare. De reistijd nam zo een vijvendertig minuten in beslag. De oude binnenstad was prachtig! In de straatjes lagen er talrijke winkeltjes, restaurants en bars. Op elke hoek van de straat kon je even pauzeren en een koffietje drinken. Van bovenaf had je een fantastisch uitzicht op de inham. Er waren doorheen de stad verschillende uitkijkpunten over de zee.

Als we dan toch in Italië waren wilde we ook graag de Trulli huisjes in Alberobello zien. Deze plek was net iets moeilijker bereikbaar. In een koffiebar kon je een ticket kopen voor de bus. We hadden dit eerder op de week al geprobeerd maar helaas was de bus al volzet. Je kent vast het gezegde wel: de aanhouder wint. De tweede keer was het ons gelukt om nog een ticket te bemachtigen. Het was ook echt de moeite! Nu dienen de huisjes vooral als souvenirwinkeltjes en restaurantjes. Vroeger waren deze effectief bewoond. Het was ook mogelijk om de binnenkant van de huisjes te bezichtigen. Op sommige dakterrassen had je een prachtig panoramisch uitzicht. In één van de huisjes was er een man die likeur verkocht. Hij liet ons shotjes proeven van verschillende smaken. Je kan het misschien al raden: we zijn er alvast niet met lege handen buitengekomen.

Vanuit het station in Bari hebben we ook een daguitstap gemaakt naar Monopoli. Ook hier was het een treinreis van een half uur. In het centrum zelf heb je een plein vol met super leuke restaurantjes. Je hebt daar echt een luxeprobleem wat het eten betreft. Ik ben verliefd geworden op de cactussen. Ik had er graag een aantal mee naar huis genomen. Het is zo mooi om de groene planten te zien tegen de witte huisjes. Ook de haven daar is onbeschrijfelijk mooi. Net een postkaartje. Om de batterijen op te laden hebben we een mooi plaatsje gezocht aan het strand. Daar hebben we ons dan geïnstalleerd voor een middagje zon, zee en strand. Elke dag deden we minimum zo’n 17.000 stappen. Helaas heb ik van dit deel geen foto’s met mijn camera gemaakt. Dit uit voorzorg om mijn camera wat te beschermen tegen de hitte en het zand.

Conclusie: in de nabije omgeving waren er nog heel veel mooie plaatsen om te bezichtigen. Een week is te kort om een beetje tot rust te komen en toch ook veel te kunnen zien. Ik hoop dat ik jullie toch een beetje heb kunnen warm maken voor Italië aan de hand van deze beknopte blog.

comments

Plaats jouw reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 © 2024 andries marion

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS