Thailand | Chiang Mai & Phuket

Raar maar waar… Dit jaar had ik echt geen zin om op reis te vertrekken. Weer die lange vlucht van 12 uren en met als kers op de taart nog eens een extra binnenlandse vlucht. Na al die uren vliegen denk je dan nu ben ik wel van mijn vliegangst af maar niets is minder waar. Het went nooit! We zijn vanaf Zaventem vertrokken en na 6 uren vliegen hadden we een eerste tussenlanding in Doha. De connectievlucht haalden we niet door vertraging. Vanuit Doha vlogen we nog eens 6 uren naar Bangkok. De binnenlandse vlucht moesten we omboeken omwille van de vertragingen. Deze vlucht was gelukkig de kortste maar voelde wel aan als de langste. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Chiang Mai wilde ik natuurlijk eerst even geld afhalen. Ik had voor de veiligheid een Bpost kaart genomen waar ik al mijn geld voor de vakantie had opgezet. Uitgeput liep ik naar de terminals waar je geld kon afhalen. Ik stak mijn kaart in één van de terminals. Ja hoor, je kan het alvast wel raden. Op het scherm verscheen: ‘code is not authorized’. Na enkele keren proberen hield ik het voor bekeken. Een taxi bracht ons van de luchthaven naar onze eerste hotel namelijk: Hongkhao Village. Toen we daar aankwamen was het ongeveer 18u30 locale tijd. We werden hartelijk ontvangen met een drankje door gastvrouw Joy.  ‘S avonds besloten we om het de volgende dag maar rustig aan te doen. Uiteindelijk hebben we dat niet gedaan omdat we veel wilden zien die week. Thanya de gastvrouw van het hotel had een dagtrip voor ons uitgestippeld. Zij kende de omgeving erg goed en gaf goede tips. Met de privéchauffeur van het hotel zijn we twee tempels gaan bezichtigen. De eerste tempel waar we gestopt waren was ‘Wat Palad’ en de tweede meer bekendere tempel was ‘Wat Phrathat Doi Suthep’. Nadien zijn we naar het meer: Huay Tung Tao geweest. Onderweg naar het meer waren we zo moe dat we in de taxi in slaap gevallen waren. Aan het meer kon je lekker even ontspannen op een hutje boven het water. Er waren geen toeristen te bespeuren enkel de lokale bevolking die er kwamen om te relaxen. Om de dag te eindigen hebben we nog even rondgelopen doorheen het centrum van Chiang Mai.

De tweede dag hebben we dan toch maar wat rustiger aangedaan want zo een lange vlucht en het tijdsverschil kruipt toch in je kleren. Het hotel had een prachtig zwembad omringt door verschillende bloemen en planten. Wat relaxen op de ligbedden heeft deugd gedaan. Een lekkere kokosnoot en een boek erbij. Wat moet een mens nog meer hebben? Het personeel van het hotel deed er dan ook alles aan om je thuis te doen voelen. De mensen waren zo gastvrij en behulpzaam.

Tijdens ons verblijf in Chiang Mai hadden we ook één groepsexcursie geboekt. De verschillende plaatsen die we bezocht hebben lagen allemaal in het Doi Inthanon National Park. Dit park was een gigantisch groot gebied. We hebben toen het hoogste punt in Thailand bezocht. Hier was het ook opmerkelijk veel kouder. De natuur was er prachtig. Vervolgens hebben we ook the King and Queen Pagodas bezocht. De tuinen waren heel verzorgd en netjes aangelegd. Het uitzicht dat je hier had was indrukkend ondanks de mist. ‘S middags zijn we even gestopt aan een klein lokaal marktje en nadien zijn we met de hele groep gaan lunchen. Als laatste die dag hebben we de Karen hill tribe bezocht. Hier leven een kleine groep mensen die vroeger zonder stromend water en elektriciteit leefden. Ondertussen heeft de Thaise overheid dit gefinancierd waardoor ze dit nu wel hebben. Achter hun kleine hutjes ligt nog een groot stuk grond met rijstvelden die ze zelf onderhouden. Ze weven handgemaakte sjaals en tafeldoeken. Ook planten ze koffieplanten. Dit is wat ze hoofdzakelijk doen om van te leven. Tegen de late namiddag waren we weer aangekomen in het hotel. Om de dag af te sluiten zijn we nog naar de avondmarkt geweest in Chiang Mai. Je kan het zo gek nog niet bedenken maar op zo een markt kan je van alles kopen. Van kleding tot souvenirs, handgemaakte spulletjes, handtassen, eten, drinken,…

Ik kon ondertussen al een heel deel plaatsen en bezienswaardigheden aanvinken op mijn ‘to see’ lijstje. Maar er waren ook bezienswaardigheden die gewoon net iets te ver van Chiang Mai lagen om dit allemaal op een week tijd te kunnen doen. Wat betekent dat ik toch nog maar eens terug moet gaan. Mijn persoonlijke favoriet van heel de week was: Mon Cham. Vanuit het hotel was dit een dik uur rijden. Helemaal de bergen in langs smalle wegen met immens veel bochten. De natuur en de velden rondom waren gewoonweg adembenemend. Eenmaal boven aangekomen was het heel mistig en regenachtig. Echt heel spijtig want hierdoor zag je niet veel van het uitzicht op de bergen. Maar desondanks was dit plekje zo rustgevend. De prachtige bloemen, de mooie hutjes, de frisse lucht,… In de hutjes kon je iets lekker warm drinken maar je kon er ook een hapje eten. Onderweg waren er ook tal van cafeetjes en restaurantjes. Dit is zeker een plekje waar ik naar terug zou willen gaan. Op de terugweg zijn we nog gestopt aan een waterval dat ook in het Doi Inthanon National Park lag. Je kon er zeven niveaus naar boven wandelen.

Op naar onze tweede bestemming Phuket. We verbleven twaalf dagen in het Sungwing hotel in Bangtao. Hier was het vooral genieten van de prachtige stranden en zonsondergangen. Al de onderstaande foto’s onder dit tekstje zijn gemaakt op het strand aan ons hotel. De kustlijn was een kilometer of vier. Op het strand viel er van alles te beleven. Lokale bevolking die hun producten verkochten, vissers die hun netten maakten, weer anderen die aan hun bootjes bezig waren,… Je kon aan het strand jetskiën, parasailen en leren surfen. Een aantal meters van het hotel waren er verschillende gezellige restaurantjes en een beach club. Het was laagseizoen waardoor het niet echt super druk was. Dit was fijn vooral aan het strand maar ook tijdens de uitstappen en de bezienswaardigheden. Tijdens het hoogseizoen kan je hier al snel uren aanschuiven.

Het meest gebruikte vervoersmiddel in Thailand is toch wel de scooter. Wij hadden elk een scooter gehuurd voor drie dagen. Op deze manier moet je niet voor elk ritje een taxi of tuktuk betalen. Je gaat en staat waar je wilt en hoe lang je maar wilt. Op de grote banen met een scooter rijden is toch niet zo evident. Het verkeer is er één grote chaos. Toen ik bijna verpletterd werd door een vrachtwagen hield ik de grote banen maar voor bekeken. Die dag hebben we een aantal verschillende stranden bezichtigd. Mai Khao was er ééntje van. Mai Khao beach ligt ongeveer elf km verder van Phuket. De internationale luchthaven van Phuket ligt net naast het strand. Voor het mooie strand moet je niet naar Mai Khao gaan. Waarvoor dan wel? Om vliegtuigen te spotten! Je ziet de vliegtuigen net boven je hoofd opstijgen. Ik wou hier graag naartoe om een paar foto’s te maken met mijn zoomlens. Het was een keer iets anders dan altijd mensen voor je lens te hebben.

Bangtao is een klein dorpje waar eigenlijk niet zo heel veel te beleven valt. Twee keer per week is er wel een avondmarkt waar ze zowel kleding als voeding verkopen. Eten kost daar twee keer niks en alles is super vers. De meerderheid is lokale bevolking die voornamelijk voeding kopen. Thaise mensen gaan vaak na hun werk iets halen op een lokale markt in plaats van zelf eten te maken. Er vielen niet zo heel veel toeristen te bespeuren.

Beach bar and grill was een restaurantje bij ons op het strand. Ze hadden er super lekker eten. Bijna elke avond gingen we daar iets eten met onze voeten in het zand. Mimi was de eigenaar van de zaak. Ze was altijd goedlachs en wist perfect hoe ze de toeristen om haar vinger moest winden. De laatste avond dat we daar gegeten hebben kregen we nog een souveniertje. De laatste drie beelden geven een goede impressie van hoe de mensen er leven. Deze foto’s zijn genomen aan de achterzijde van het restaurant.

Foto’s zeggen zoveel meer dan woorden! Ik kan niet alles onder woorden brengen wat ik allemaal gezien en ervaren heb. Dit was mijn verhaal van Thailand in een notendop. Een deel van mijn hart ben ik daar verloren. Maar geen paniek want ik heb een groot hart! 🙂 De warmte en de gastvrijheid van de mensen daar is onbeschrijfelijk. Ondanks dat er zoveel armoede is zijn de mensen er zo gelukkig. Ik ben dankbaar en blij dat ik een dak boven mijn hoofd heb, een bed heb om in te slapen en geen honger moet lijden. Ik hoop alvast dat jullie genoten hebben van mijn blog!

comments

 1. Lucia says:

  Een fantastische belevenis, mooi verhaal, geweldige schrijfster. Prachtige foto’s en vooral mooie herinneringen. Ik heb er van genoten.
  Dikke duim.

  • Marion says:

   Dankjewel Lucia voor je mooie woorden! Dit is heel leuk om te lezen en het motiveert me steeds weer om te blijven doorgaan.

 2. Daisy says:

  Wow , super knap gedaan .. prachtige foto’s ook !! Je bent een topper

 3. Katelijn says:

  Zo mooi,en jullie hebben genoten,we kunnen niet wachten om ook te vertrekken op onze thailand avonturenreis,om al dat moois te zien,je hebt dat weer zeer goed gedaan met die fotoreportage,ik zou dat ook willen kunnen

 4. Gelders Edwin says:

  Prachtige foto’s!
  Ik krijg ook zin om dit land te ontdekken…

Plaats jouw reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 © 2024 andries marion

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS