Doopfeest Ruiz | Kerk Kermt

Voor alles is een eerste keer! Een vriendin van een collega contacteerde mij om te vragen of ik nog beschikbaar was op zaterdag 22 juli. Voor mij was dit het eerste doopsel dat ik op beeld heb mogen vastleggen. De prestatiedrang om het goed te doen en achteraf mooie foto’s af te kunnen leveren is er natuurlijk altijd wel een beetje. Maar als je aanbevolen werd door een collega wil je gewoonweg extra goed presteren.

Fotograferen is natuurlijk fotograferen maar elk onderwerp vereist toch wat bepaalde specifieke kennis. Een doopsel in de kerk kan je het beste vergelijken met elkaar het ‘ja woord’ te geven in het gemeentehuis. Dit soort shoots vergen op technisch gebied wat meer kennis omdat je de belangrijke momenten ‘moet’ schieten. Je kan niet zeggen: ‘He wacht eens even, dat doen we nog eens opnieuw.’ In een kerk is er meestal veel minder licht aanwezig daarom is het van groot belang om je instellingen (iso, sluitertijd en diafragma) steeds aan te passen aan de situatie.

Ik ben zelf erg tevreden met dit resultaat. Ook heb ik een aantal leuke sfeerbeelden kunnen maken. Mijn groothoeklens had ik nog eens van onder het stof gehaald. Hiermee heb ik de twee eerste beelden gemaakt. Het was een super ervaring met een fijne groep mensen. Op naar het volgende doopsel!

comments

  1. Suzanne says:

    Ik kan zo genieten van je foto’s !
    Ze worden iedere keer mooier.
    Vol ongeduld kijk ik uit naar de volgende shoot .

Plaats jouw reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 © 2024 andries marion

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS