Thailand | Bangkok & Hua Hin

Drie weken hebben we in Thailand doorgebracht. Uiteraard had ik ook mijn cameramateriaal bij me. Sommige dagen was het daar zo warm dat ik wel eens dacht: ‘pfff weer die zware rugzak meesleuren, vandaag laat ik mijn camera maar eens in de hotelkamer liggen.’ Maar even later had ik dan toch weer spijt dat ik al die mooie taferelen niet kon vastleggen. Op drie weken tijd heb ik toch bijna 800 foto’s gemaakt. Het is dus onmogelijk om al de foto’s te laten zien in mijn blog. Ik ga wel proberen om een zo goed mogelijke impressie weer te geven van hoe ik Thailand ervaren heb.

Bangkok

De reis begon in Bangkok: hier hebben we 5 dagen doorgebracht. We verbleven in het Pullman G hotel.  Het was een luxueus hotel met een prachtig uitzicht! De rooftop bar op het 37ste verdiep was gewoonweg fantastisch.

‘ s Avonds hebben we zelf wat door de straatjes gewandeld, verschillende restaurantjes geprobeerd, lokale marktjes bezocht, langs de kraampjes op straat gekuierd,… Om langere afstanden te overbruggen moest je een tuktuk of een taxi nemen. Wij kozen meestal voor de tuktuk want als je dan toch in Bangkok bent moet je dat op zijn minst eens gedaan hebben. De tweede dag hebben we een boottocht gemaakt op de Chaopraya rivier. Onderweg zijn we aangemeerd om de tempel Wat Phra Kaew te bezichtigen. Er hingen allemaal belletjes waar je je naam kon opschrijven en nadien moest je de grote bel luiden. Dit zou geluk brengen.

Het Koninklijk Paleis is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Bangkok. Het was zaterdag als we besloten om ernaartoe te gaan. Het was er ongelooflijk druk. Wat we toen nog niet wisten was dat op zaterdag de koning werd herdacht. Uiteindelijk zijn we niet naar binnen gegaan omdat het zo lang aanschuiven was in die hitte.

De Chatuchak weekendmarkt is de grootste weekendmarkt ter wereld. De markt bestaat uit maar liefst 15.000 kraampjes. Alles wat je je maar kan bedenken kon je daar kopen voor een appel en een ei. Het was een gezellige maar een drukke bedoening.

Het Lumphini park is een groot groen park met een meer. Je kon hier echt genieten van de rust. De ene was de krant aan het lezen op een bankje, de andere zat gezellig te picknicken in het gras. Maar er waren ook opvallend veel sporters in de hitte. Je zag er mensen joggen, fietsen, fitnessen, thai chi doen,…  Er liepen ook wilde varanen rond in dit park. Ik vond het hier enorm leuk om te fotografen omdat je hier echt typische Thaise dingen zag zoals onder andere deze karretjes.

Hua Hin

Na die 5 chaotische dagen in Bangkok was het tijd voor rust! Als we ontvangen werden aan de receptie van het Hyatt Regency hotel voelde ik me pas echt ontspannen. Twee weken van rust konden van start gaan.

Het zwembad was immens groot en liep door met kanaaltjes door de tuinen van het hotel. Maar het uitzicht op de zee vanuit het zwembad was fantastisch! Het strand was heel proper maar je moest wel opletten dat je niet op een kwal trapte. Regelmatig ging ik een strandwandeling maken, heerlijk het zand tussen je tenen voelen. Het krioelde er van kleine krabben. Voor je het wist doken ze al in het zand als ze je voelden aankomen. Op het strand waren er verschillende activiteiten te beleven zoals; paardrijden, jetskiën, paddle boarden, kitesurfen,… Er lagen ook veel vissersbootjes op het strand. Zo nu en dan zag je er één vertrekken.

Een paar honderd meter van ons hotel lag de Cicada markt. Deze markt was open van vrijdagavond tot zondagavond. De markt bestond eigenlijk uit 4 delen: art a la mode, de Cicada keuken, het amfitheater en de Cicada art factory.  Om te eten moest je bonnen kopen aan de kassa. Voor € 12 euro per persoon had je al een hoofdgerecht, een nagerecht en een drankje. Het was er super gezellig en altijd druk. Vooraan had je ook een podium waar Thaise muziek werd gespeeld. Je kon daar ook rustig ergens neerploffen om nog iets te drinken.

Op de markt stond er ook een jongetje van een jaar of 10 die meegedaan had aan een tv programma. Met lege flesjes maakte hij verschillende figuren. Het lukte hem zelfs om een toren te maken van 15 flesjes hoog. Dit terwijl iedereen op zijn vingers keek.

Naast al dat lui zijn wilden we natuurlijk ook wel wat dingen gaan bezichtigen. We besloten om naar het oude railway station van Hua Hin te gaan.Het is gebouwd tijdens de regeerperiode van Koning Rama VI. Het meest opvallende kenmerk van het treinstation van Hua Hin is de ‘Royal Waiting Room’, welke nog altijd gebruikt wordt als ontvangstruimte voor de Koninklijke familie als deze met de trein naar Hua Hin komt.

Onze volgende stop was in Khao Hin Lek Fai. Hier had je verschillende uitzichtpunten over de zee en over de stad Hua Hin. Om hier te geraken moest je toch een beetje klimwerk doen. Het hoogste uitzichtpunt was echt geweldig. Je stond op een rots en je kon zo recht de diepte inkijken. Vooraan in het park liepen er veel apen rond. En als je niet oppaste waren ze met al je spullen weg. Ze sprongen zo in je auto en grepen naar je handtas of naar je flesje water.

We zijn ook nog even naar de visserspier gewandeld. Op het moment dat wij daar waren viel er niet veel te beleven. ‘ s Morgens vroeg komen er natuurlijk heel veel vissersbootjes aan. Maar vanop de pier heb ik toch nog een mooie foto kunnen maken. Prachtig al die kleurrijke vissersbootjes die op het stand liggen.

Hua Hin heeft ook een avondmarkt. Deze markt is niet zo heel groot maar je kan er wel van alles vinden zoals; lokale ambachten, kleding, schoenen, souvenirs,… Natuurlijk staan er ook tal van verschillende eet kraampjes. Als je liever ergens gaat eten is dat ook geen probleem want er zijn genoeg leuke restaurantjes. We zijn ook een paar keer gaan eten in een restaurant waarvan het terras boven de zee lag.

Tijdens onze tweede week in Hua Hin hebben we een dagexcursie gedaan. Online hadden we een afspraak gemaakt om het Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) te gaan bezoeken. Het is een organisatie die zieke, mishandelde en beschermde dieren opvangt. De dieren worden verzorgd door vrijwilligers. Dieren die vanaf kleins af aan opgevoed zijn door de mens zijn het verleerd hoe ze in de vrije natuur zelf moeten overleven. De bedoeling is dat de dieren weer terug vrijgelaten worden in de natuur. Sommige dieren zijn er zo slecht aan toe dat dit geen optie meer is. De organisatie beschikte over hectaren grond. Er waren olifanten, herten, apen, beren, honden, krokodillen,… De foto’s in mijn blog geven nog maar een heel kleine impressie weer.

De laatste dagen van de vakantie hebben we nog genoten van het zonnetje. Het was zalig om aan het zwembad te liggen bruinen.

comments

 1. Mele Lucia says:

  Beste Marion,

  Bij het zien van deze foto’s, waande ik me even in Thailand.
  Wat heb jij dit weer goed gedaan!
  Spectaculair, speciaal en fantastisch goed.
  En erbij een talent voor schrijven. (leuk om al je avonturen te lezen).
  Je mag trots zijn op jezelf.
  Uitstekend super gedaan.
  Ik heb ervan genoten!

Plaats jouw reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 © 2024 andries marion

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS